caeufrples

 

 

Miércoles, 05 Diciembre 2018 06:43

El desè Topbàsquet Ciutat de Sabadell torna a fer de Sabadell el millor aparador del bàsquet base

Written by Basquetpia
Rate this item
(0 votes)

Al voltant de 750 participants, entre jugadors i entrenadors, prendran part en el desè Topbàsquet Ciutat de Sabadell, que es disputarà els dies 7, 8 i 9 de desembre, per a categories Mini i Infantil, organitzat pel Club Esportiu Escola Pia. Compta amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell, l’Obra Social La Caixa i la Federació Catalana de Bàsquet.

Com és habitual, el torneig reuneix equips de gran nivell de tot Catalunya i de la resta de l'estat, amb clubs que vénen de Madrid, País Basc, Andalusia o Balears. Tant la qualitat dels equips com el format del torneig, fan de Topbàsquet un torneig molt atractiu amb una exigència competitiva molt alta, però a la vegada és un espai per a gaudir del joc, de l'ambient i fer amistat amb participants provinents de tot arreu.

El format de competició serà l’habitual dels darrers anys, amb 16 equips en categoria masculina i 10/8 en la femenina. No varien els terrenys de joc, amb els pavellons municipals del Nord, Sud, Balsach i Escola Pia. Les finals es jugaran el diumenge 9 de desembre a partir de les 11:30 en categoria Mini i les 13:15 en Infantil, al Pavelló del Nord.

Imatge de la ciutat

El pavelló municipal del Nord de Sabadell ha estat escenari de la presentació a la premsa de la desena edició del torneig. En paraules de la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, Marisol Martínez, el torneig Topbàsquet és molt important en tres vessantsLa del foment d’uns valors a través de l’esport com a educació integral de les persones, que a més s’ha de traslladar de la pista a la grada. Com un esdeveniment que vincula esport i turisme amb un gran impacte econòmic per al territori i de coneixement de la ciutat. I en el vessant inclusiu, d’una ciutat que avança i que ho ha de fer a més en la igualtat de gènere que en això el torneig també n’és un model.  

En el transcurs de l’acte, el coordinador general del torneig, Francesc Marlasca, ha agraït la col·laboració i la confiança dels patrocinadors i especialment el suport de  l’Ajuntament de Sabadell, de l’Obra Social La Caixa i de la Federació Catalana de Bàsquet. També ha destacat l’èxit de convocatòria d’aquesta desena edició d’un torneig que any rere any s’ha convertit en la festa en majúscules del bàsquet i l’esport de la ciutat de Sabadell

Marlasca ha destacat a més que El Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) organitzarà, conjuntament amb CE Escola Pia Sabadell i en el marc del torneig, el proper divendres 7 de desembre, dos clínics de formació a càrrec de Santa Carrasco, entrenadora del Júnior femení del CB Esparraguera i seleccionadora catalana Mini femení, i Raül Laita, seleccionador català infantil i entrenador del CB Vic, a LEB Plata (més informació del clínic aquí).

Bàsquet inclusiu

El Club Esportiu Escola Pia renova la seva col·laboració amb el club Global Bàsket Vallès i amb l’objectiu de promoure el concepte d’inclusivitat en l’esport, jugadors de Basquetpia i Globalbasket oferiran una exhibició amb un partit el dia 9, abans de la cerimònia de lliurament de premis. El que es pretén és mostrar diferents realitats dels bàsquet, convencional, en cadira de rodes i per a persones amb amb capacitats psíquiques diferents, que poden ser perfectament compatibles i integradores i fer del bàsquet una experiència global.

En aquest marc, l’Obra Social La Caixa segueix per segon any la col·laboració amb el torneig. Ivan Quesada, Director Àrea de Negoci Vallès Occidental Sabadell de Caixabanc, ha explicat que els valors que fomenta el torneig como el respecte, el treball, l’esforç, l’exemplaritat i la companyonia, i la vessant inclusiva i el transfons social, han estat els clars motius d’aquesta col·laboració.

Nivell esportiu

Pel que fa a la competició, el director esportiu del torneig, Jaume Pujol, ha destacat les principals característiques del torneig i ha explicat que el torneig és un aparador per mostrar el gran treball formatiu que duen a terme els clubs participants i que porta de manera natural a l’excel·lència competitiva.  

El director de Topbàsquet ha fet esment, d’altra banda, de la participació sabadellenca, amb equips del CN Sabadell, Sant Nicolau i del club organitzador, Basquetpia Sabadell.

Topbàsquet és fruit del treball dels membres del Club Esportiu Escola Pia de Sabadell, tant entrenadors, directius, jugadors, familiars, com voluntaris i amants del bàsquet. Però no seria possible, sense el suport dels patrocinadors i col·laboradors. Topbàsquet té també un vessant solidari i des dels seus inicis és una activitat col·laboradora amb la Marató de TV3 i amb altres iniciatives de compromís social. 

A més del suport de l’Ajuntament de Sabadell, de l’Obra Social La Caixa i de la Federació Catalana de Bàsquet,el torneig compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Spalding, Hotel Urpí, Catalonia Hotels, Esclat, Izaro, TheSportWay, Musical, Can Serrat i Fruites Rose Clapés.

Read 1812 times Last modified on Miércoles, 05 Diciembre 2018 06:49

Amb el suport de:

                                      logo curt                                                                    FCBQlogo

 

Amb la col·laboració de:

   

      escolapiasbd.png          spalding           image.png            images.png        

 

   PHOTO-2021-11-15-08-14-46.jpg  
                         
    image.jpeg   18-LG-SC-izaro-221x160px.jpg                  customify.png      Unknown-1.png