caeuenples

 

 

Reglament de Joc

Versión en castellano (pdf)

El torneig es regeix pels reglaments FIBA Infantil i Minibàsquet (Federació Catalana de Bàsquet), amb algunes variants. Els partits tindran les següents característiques: 

REGLAMENT CATEGORIA MINI

TEMPS DE JOC: El temps de joc serà de 40 minuts dividits en vuit períodes de 5 minuts. El temps és corregut i només s’atura per lesió. Els dos últims minuts de l’últim període es jugaran a rellotge aturat, segons reglament FIBA.

ALINEACIONS: Durant els 6 primers períodes els jugadors/es han de disputar com a mínim dos. El setè i el vuitè període són d’alineació lliure.

SUBSTITUCIONS: Només es poden fer substitucions durant els dos darrers períodes, tret de casos de lesió o eliminació per 5 faltes. S'aturarà el temps quan hi hagi un canvi per cinquena falta.

EQUIPS: Cal inscriure un mínim de 8 i un màxim de 12 jugadors/es a cada partit (Els equips poden estar formats per més integrants).

TEMPS MORTS: Els equips disposaran de dos temps morts, un del primer al setè període i un altre a l’últim període.

CISTELLA DE TRES PUNTS: Es concedirà cistella de tres punts quan el tir comenci i acabi fora de la zona de tres segons.

DEFENSA IL.LEGAL: Els equips no podran fer defensa zonal. La sanció serà d’un advertiment inicial, una tècnica a l’entrenador/a en segona instància i la pèrdua del partit si la infracció es torna a repetir.

EMPAT: En el cas de que el temps reglamentari acabi en empat, se seguirà jugant en un període addicional fins que un dels dos equips faci una cistella. L’equip que realitzi aquesta primera cistella serà el guanyador del partit (bàsquet d’or).

 

REGLAMENT CATEGORIA INFANTIL

TEMPS DE JOC: El temps de joc serà de 46 minuts, dividits en 4 períodes de 12 minuts. El temps és corregut i només s’atura per lesió. Els tres últims minuts de l’últim període es jugaran a rellotge aturat, segons reglament FIBA. S’aturarà el temps en l’últim període en les accions de tirs lliures.

ALINEACIONS I SUBSTITUCIONS: Lliures segons reglament FIBA.

EQUIPS: Cal inscriure un mínim de 5 i un màxim de 12 jugadors/es a cada partit (Els equips poden estar formats per més integrants).

TEMPS MORTS: Els equips disposaran de dos temps morts no acumulables, un temps es podrà demanar durant el primer i segon període i l’altre entre el tercer i quart període.

DEFENSA IL.LEGAL: Els equips no podran fer defensa zonal. La sanció serà d’un advertiment inicial, una tècnica a l’entrenador/a en segona instància i la pèrdua del partit si la infracció es torna a repetir.

CISTELLA DE TRES PUNTS: Es concedirà cistella de tres punts quan el tir es faci més enllà de la línia de 6.25 metres.

EMPAT: En el cas de que el temps reglamentari acabi en empat, se seguirà jugant en un període addicional fins que un dels dos equips faci una cistella. L’equip que realitzi aquesta primera cistella serà el guanyador del partit (bàsquet d’or).

---

CLASSIFICACIÓ EN FASE DE GRUPS

En el cas de produir-se un doble o bé triple empat o més, el comitè de competició resoldrà de la següent manera:

  • DOBLE EMPAT: es classifica primer l'equip guanyador del partit disputat amb l'altre equip implicat
  • TRIPLE EMPAT o més: la classificació es decideix seguint l'ordre de diferents normes fins a desfer l'empat:
    • Puntuació resultant dels enfrontaments entre els equips implicats
    • Aplicació del basket average dels partits dels equips implicats
    • La diferència més gran en els resultats dels partits dels equips implicats
  • Quan en l'aplicació de les normes per desfer el triple empat, la classificació resultant generés un doble empat, s'aplicaria el criteri del doble empat (enfrontament directe)

Amb el suport de:

                                      logo curt                                                                    FCBQlogo

 

Amb la col·laboració de:

   

         escolapiasbd.png                                 image.png                             

 

   PHOTO-2021-11-15-08-14-46.jpg  
                         
    18-LG-SC-izaro-221x160px.jpg             customify.png                Unknown-1.png  
Widget Test