caeufrples

 

 

Reglament de Joc

Versión en castellano (pdf)

El torneig es regeix pels reglaments FIBA Infantil i Minibàsquet, amb algunes variants. Els partits tindran les següents característiques: 

REGLAMENT CATEGORIA MINI

TEMPS DE JOC: El temps de joc serà de 40 minuts dividits en vuit períodes de 5 minuts. El temps és corregut i només s’atura per lesió. Els dos últims minuts de l’últim període es jugaran a rellotge aturat, segons reglament FIBA.

ALINEACIONS: Durant els 6 primers períodes els jugadors/es han de disputar com a mínim dos. El setè i el vuitè període són d’alineació lliure.

SUBSTITUCIONS: Només es poden fer substitucions durant els dos darrers períodes, tret de casos de lesió o eliminació per 5 faltes.

EQUIPS: Cal inscriure un mínim de 8 i un màxim de 12 jugadors/es a cada partit (Els equips poden estar formats per més integrants).

TEMPS MORTS: Els equips disposaran de dos temps morts, un del primer al setè període i un a l’últim període.

CISTELLA DE TRES PUNTS: Es concedirà cistella de tres punts quan el tir comenci i acabi fora de la zona de tres segons.

DEFENSA IL.LEGAL: Els equips no podran defensar en defensa zonal. La sanció serà d’un advertiment inicial, una tècnica a l’entrenador/a en segona instància i la pèrdua del partit si la infracció es torna a repetir.

EMPAT: En el cas de que el temps reglamentari acabi en empat, se seguirà jugant en un període addicional fins que un dels dos equips faci una cistella. L’equip que realitzi aquesta primera cistella serà el guanyador del partit (bàsquet d’or).

 

REGLAMENT CATEGORIA INFANTIL

TEMPS DE JOC: El temps de joc serà de 46 minuts, dividits en 4 períodes de 12 minuts. El temps és corregut i només s’atura per lesió. Els tres últims minuts de l’últim període es jugaran a rellotge aturat, segons reglament FIBA. S’aturarà el temps en l’últim període en les accions de tirs lliures.

ALINEACIONS I SUBSTITUCIONS: Lliures segons reglament FIBA

EQUIPS: Cal inscriure un mínim de 5 i un màxim de 12 jugadors/es a cada partit (Els equips poden estar formats per més integrants)

TEMPS MORTS: Els equips disposaran de dos temps morts no acumulables, un temps es podrà demanar durant el primer i segon període i l’altre entre el tercer i quart període.

DEFENSA IL.LEGAL: Els equips no podran defensar en defensa zonal. La sanció serà d’un advertiment inicial, una tècnica a l’entrenador/a en segona instància i la pèrdua del partit si la infracció es torna a repetir.

CISTELLA DE TRES PUNTS: Es concedirà cistella de tres punts quan el tir comenci i acabi més enllà de la línia de 6.25 metres.

EMPAT: En el cas de que el temps reglamentari acabi en empat, se seguirà jugant en un període addicional fins que un dels dos equips faci una cistella. L’equip que realitzi aquesta primera cistella serà el guanyador del partit (bàsquet d’or).

---

CLASSIFICACIÓ

En el cas de produir-se un doble o bé triple empat l’organització, mitjançant les puntuacions totals i resultats entre equips decidirà la classificació final.

NORMES COVID

-  Tots els jugadors/es portaran la mascareta posada dins les instal·lacions i només se les trauran quan disputin el partit, la portaran posada durant el temps de repòs a la banqueta.

-  Cada instal·lació disposarà de gel hidroalcohòlic.

-  Es podran utilitzar els vestidors per canviar-se i fer la xerrada d’inici de partit, s’haurà de portar mascareta.

-  Els jugadors/es es podran dutxar, només 6/7 jugadors/es alhora, intentant anar el més ràpid possible i no fer temps dins el vestidor.

-  No es permet de menjar dins del vestidor.

-  Es demana de recollir totes les ampolles utilitzades durant el partit.

CLOENDA

Aquesta edició els equips tindran una ubicació determinada a les grades i tan sols baixaran a la pista els equips guanyadors.

Amb el suport de:

                                      logo curt                                                                    FCBQlogo

 

Amb la col·laboració de:

   

      escolapiasbd.png          spalding           image.png            images.png        

 

   PHOTO-2021-11-15-08-14-46.jpg  
                         
    image.jpeg   18-LG-SC-izaro-221x160px.jpg                  customify.png      Unknown-1.png